Intrebari frecvente

3gb.ro este un serviciu de gazduire web gratuita. Beneficiezi de Cpanel, PHP, MySQL & FTP si multe alte facilitati.

Termeni si conditii - 3gb

Termeni si conditii

Prezența convenție privind “Termenii și condițiile de utilizare a serviciului de găzduire pagini web”, stabilește care sunt condițiile în care orice persoană poate vizita ori accesa site-ul 3gb.ro, ori poate utiliza în orice mod serviciul de găzduire sau înregistrare domenii și are valoarea unei convenții încheiate între FIRMA S.R.L. (denumit în continuare “furnizor”), în calitatea sa de proprietar și administrator al site-ului și de furnizor al serviciului, și orice persoană care vizitează ori accesează site-ul sau care dorește să utilizeze în orice mod sau utilizează efectiv serviciile (denumit în continuare “utilizator sau client”).

Politica de confidentialitate

Scopul colectării datelor este: furnizarea serviciilor conform ofertei curente, precum și înregistrarea domeniilor web în numele clienților și conform comenzilor.

FIRMA SRL este înregistrată la Autoritarea Națională de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal sub nr.

FIRMA SRL tratează cu responsabilitate protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal și aplică legislația în vigoare. Mai jos vă prezentăm politica noastră cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care vă oferă posibilitatea de a vă informa cu privire la protecția pe care v-o garantăm și scopul colectării datelor cu caracter personal.

În calitate de persoană împuternicită̆ (Gazduire Web), din perspectiva Regulamentului, procesăm doar datele cu caracter personal pe care dumneavoastră le-ați stabilit, pentru timpul indicat și în scopurile impuse de dumneavoastră ca operator.

Înregistrarea și alte informații despre cont

Când vă înregistrați pentru a utiliza Serviciile noastre, putem colecta următoarele informații despre dvs.:

 • - prenume, nume, adresa de e-mail, data nașterii, localitatea de domiciliu, CNP, datele de identificare din buletin, numărul de telefon

În funcție de alegerile pe care le faceți în timpul autentificării la Serviciile noastre sau în timpul procesului de angajare a Serviciilor noastre, puteți opta pentru următoarele date personale suplimentare: datele cardului dvs. de credit în cazul în care doriți să furnizați această informație, precum și contul IBAN.

Comunicare prin funcția de chat de pe platforma noastră

Când utilizați funcția de chat pentru a comunica cu noi, colectăm informațiile pe care alegeți să le oferiți prin intermediul acestei funcții.

Neacceptarea acestei convenții ori a oricărei prevederi din aceasta, atrage obligația persoanei respective de a înceta de indată accesarea site-ului ori utilizarea în orice mod a serviciului, iar accesarea sau vizitarea în continuare a site-ului, deschiderea unui cont la 3gb.ro ori utilizarea în orice mod a serviciului, constituie o acceptare în întregime a convenției și a oricărei prevederi din aceasta, inclusiv a oricăror modificari ulterioare care vor putea fi efectuate fără restricții de către furnizor, fără a fi necesară nicio altă formalitate. Nu vindem servicii de gazduire web persoanelor sub 18 ani.

1. Politica de conținut

Este interzisă publicarea pe serverele furnizorului de conținuturi sau trimiteri (links) către astfel de conținuturi care: (I) încalcă ori prejudiciază în orice mod drepturile de proprietate intelectuală ale altor persoane ori alte drepturi; (II) au conținut obscen sau pornografic sau de natura violentă; (III) au conținut defăimător sau calomnios; (IV) au conținut cu caracter rasial ori discriminatoriu; (V) conțin viruși, cai troieni sau altele similare; (VI) conțin software piratat sau se adresează celor care piratează software ori practică orice activități similare. Este, de asemenea, interzisă utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).

Cu toate acestea, daca astfel de continut isi face aparitia responsabilitatea deplina este a persoanei care a oferit acest continut si NU ESTE responsabilitatea 3gb.ro

2. Scripturi interzise
 • Scripturi pentru proxy, anonimizator
 • Scripturi pentru IRC
 • Scripturi de top site-uri
 • Scripturi de jocuri online ( se exclud joculețe în flash )
 • Mail bomber, mass mail sau orice script de trimis emailuri nesecurizat
 • Torrent tracker
 • Chat room-uri care consumă excesiv resurse și chaturi WAP
 • PhpShell și scripturi similare pentru executarea de comenzi

Orice încercare de a aduce prejudicii serverelor sau clienților este strict interzisă. Orice activitate care afectează buna funcționare a serverului de shared hosting (exemplele includ, dar nu se limitează la: CPU load peste limite normale, mass mailing, query-uri SQL foarte frecvente și/sau de durată ) va fi considerată abuz și va fi apreciată ca o încercare de prejudiciere a celorlalți clienți colocați. Consumul maxim acceptat pentru site-uri este de 5 % CPU , 5% MEM și 1.5% MYSQL, iar procesele pot să consume maxim 10% CPU, consumurile mai mari pot fi considerate abuzuri de server.

3. E-mail

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricărui site utilizând serverele noastre sau prin servere ale unor terți pentru promovarea oricărui site găzduit de noi va avea ca și consecință suspendarea sau anularea contului de găzduire al clientului, fără ramburs. Pot fi operate liste email in condițiile în care persoanele se înscriu pentru a primi mesaje, și se publica în toate mesajele procedura de retragere din liste.

Această politică (restricție) este necesară pentru a proteja serviciile de hosting. Trimiterea masivă de email-uri determină consumarea masivă a resurselor unui server, aceasta având un impact negativ asupra calității serviciilor recepționate de clienți. Prima încălcare a acestei politici are ca rezultat suspendarea imediată a contului de găzduire.

Pachetul de gazduire cel mai mic are o limită orară de 200 de emailuri, din motive ce țin de nivelul scăzut de resurse alocat acestui pachet, fiind destinat în special pentru pagini de prezentare, portofoliu, blog și nu pentru comunități online de tip forum sau magazine online.

Pe pachetele de gazduire shared nu se permite trimiterea de mass emailing, newslettere etc.

4. Utilizarea resurselor

În cazul în care un cont utilizează o cantitate mult prea mare de resurse ( memorie, procesor, banda internet), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat, fără informarea prealabilă, pentru a menține buna funcționare a serverului.

Constituie responsabilitatea clientului să ne contacteze din timp pentru a evita, astfel, suspendarea contului.

Serviciile de web hosting oferite nu pot găzdui fișiere cu o mărime mai mare de 500 MB, inclusiv fisiere log; nu pot fi folosite pentru servicii de streaming radio, video, pentru file sharing, imagine sharing, servicii de găzduire gratuită, WordPress MU. Serviciile de găzduire sunt pentru o utilizare în limita resurselor serverului CPU, MEM, disk, permise conturilor de găzduire shared, și în limita de banda de 20 Mb/s.

5. Responsabilitatea clientului

Clientul este responsabil pentru actualizarea informațiilor de contact din panoul de control de facturare, atunci când este necesar. Noi nu putem fi trași la răspundere pentru confuzii intervenite în comunicare.

Clientul este responsabil pentru menținerea în condiții de securitate a numelui de utilizator, parolelor și a altor informații sensibile.

6. Răspundere limitată

Nu putem fi considerați responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporară a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru. Această prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord să garanteze și să ne considere nevinovați în legatură cu orice pretenții, daune, incluzând, fără a se limita la acestea, daunele cauzate terților, rezultate ca și consecință a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.

7. Backup

Nu oferim nicio garantie pentru realizarea backup-urilor. Sfătuim toți clienții să realizeze propriile backup-uri din panoul de control. Clientii nu beneficiază de backup iar aceasta este strict responsabilitatea lor.

Furnizorul nu este responsabil în nici un mod pentru pierderea informațiilor găzduite ca urmare a acțiunilor utilizatorilor sau datorită erorilor existente în aplicațiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul și nu este pus la dispoziție de către furnizor, fiind dezvoltat și oferit de către Cpanel.net.

8. Uptime

Serviciul oferit de 3gb.ro nu garanteaza un anumit uptime. Cu toate ca nu garatam un anumit uptime, in situatiile mai deosebite: precum cele de forță majoră, în care noi nu putem avea nicio influență, cum ar fi: războaie, calamități naturale, indisponibilitatea / întreruperea comunicațiilor, foc, viruși, hackeri, nefuncționarea corectă a unui software oferit de altă sursă ( scripturi gratuite, software de comerț electronic sau procesator de plăți online), flood, cutremure, embargouri, acțiuni ale autorităților legale, uptime-ul poate fi mult mai scazut.

 • Lucrări de întreținere anunțate sau în situații critice, upgrade-uri ale serverelor
 • Domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate si nu tin 3gb.ro
 • Probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP.
9. Programe care rulează în Background

Nu permitem utilizarea programelor care rulează încontinuu în background. Permitem programelor să opereze în background ca o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera în background.

10. Cron Jobs

Nu permitem rularea de scripturi prin cronuri setate la intervale mici ( perioada este determinata de 3gb.ro)

11. Chat Room

Nu permitem folosirea de Chat Room-uri proprii fiecărui client pe serverele noastre, datorită cerințelor deosebite ale acestor programe.

12. Instalări de servicii suplimentare

În cazul în care scriptul care doriți să îl folosiți necesită activarea altor programe software pe server,3gb.ro nu este obligat să instaleze acele programe.

Orice cerere se face prin email sau ticket de suport cu cel puțin 24 ore înainte de modificare. Nu ne asumăm nicio răspundere pentru aceasta situatie. Clientul trebuie sa verificie în permanență situatia in panoul de control.

13. Notificări și anunțuri

3gb.ro își rezervă dreptul de a trimite notificări privind serviciile oferite precum și anunțuri din partea unor terți.

14. Prelungirea domeniilor oferite gratuit la oferte

Pentru prelungirea domeniilor oferite gratuit în cadrul unei oferte, se va plati taxa normală de înregistrare a unui domeniu. În cazul în care se dorește transferul unui domeniu oferit gratuit, în primul an de înregistrare, către alt registrant, clientul va achita valoarea domeniului primit gratuit.

15. Inregistrare a domeniilor

Un domeniu poate fi transferat doar in perioada activă, nu poate fi transferat dacă acesta este expirat.

 1. Toate înregistrările de domenii .RO se supun regulilor de înregistrare stabilite de către ROTLD și se găsesc astfel:
  • Domenii .ro –> Reguli de înregistrare
 2. Regulile de înregistrare a domeniilor .EU
  • Domeniile .EU se înregistrează conform regulilor EURID din linkul: Eurid
16. Suspendarea contului

Conturile utilizatorilor care nu respecta Termenii si Conditiile prezentate de 3gb.ro vor fi suspendate fara nicun anunt anterior conform prevederilor de mai sus. Reactivarea conturilor se va putea face numai după ce se va discuta referitor la neregulile care au existat si numai in momentul in care se va ajunge la un accord comun.

În cazul în care domeniul este suspendat sau șters pentru neplată sau pentru renunțarea la serviciile 3GB, va redirectiona domeniul spre o pagină informativa, până administratorul domeniului va remedia problema in cauza.

17. Garantii

Nu oferim garantii pentru serviciul oferi. Utilizarea serviciului, detaliile referitoare la securitatea acestuia, la modul in care este folosit sau functioneaza sunt in grija totala a utilizatorului. 3GB.ro are nicio responsabilitate referitor la calitatea serviciilor oferite si la modul in care acest sunt utilizate.

18. Modificari

Ne rezervăm dreptul de a face adăugari, anulări sau modificări în Termeni și Condiții, in serviciile noastre de găzduire, și orice alte modificari pe site oricând consideram ca acest lucru este necesar.